Vaginalne kroglice za popolno sprostitev in zdrave pelvične mišice

veliko zensk uporablja vaginalne kroglice
veliko zensk uporablja vaginalne kroglice

Vaginalne kroglice ob redni uporabi okrepijo pelvične oziroma vaginalne mišice. Za ženske so vaginalne kroglice priporočljive po tem ko rodijo, ker pomagajo pri regeneraciji in obnovi vaginalnega mišičevja, ki ga z aktivnostjo med nošenjem povrnemo v prejšnje stanje.

Vaginalne kroglice se za uporabo priporočajo tudi pri nekoliko starejših, ko pride do ohlapnosti mišic in s tem mišice izgubijo svojo moč. Zaradi tega lahko pri ženskah pride do inkontinence – uhajanja urina, predvsem takrat, ko so aktivne ali se napenjajo, pa tudi ob kašljanju in kihanju, ali ko tečejo ali imajo poln mehur. Ko enkrat vaginalne mišice postanejo oslabljene in ohlapne, pa se rado zgodi, da tudi orgazmi začnejo izgubljati na moči. Zato občutite manj zadovoljstva, enako pa je lahko čuti tudi  partner, ker ga vagina ne stisne več tako močno in je zaradi tega manj stimulacije.

Vaginalne kroglice se velikokrat uporabljajo tudi za doseganje večjega užitka med spolnim odnosom. Vaginalne kroglice vstavite v nožnico in jih nato izvlečete tik pred orgazmom (nekateri celo med orgazmom). S tem boste vaš užitek povečali, občutki bodo poslali še intenzivnejši in seks dobi novo dimenzijo. Če se odločite za vaginalne kroglice, ki vibrirajo, boste lahko med spolnim odnosom z vibriranjem povečali stimulacijo tudi partnerju. Partner občuti nove vibracije, ki ga dodatno stimulirajo med samim spolnim odnosom, kar poveča vzburjenost, erekcijo in možnost daljšega spolnega odnosa. Obstajajo pa tudi posebne analne kroglice, ki so namenjene izključno za analno uporabo. Več o tem lahko najdete na straneh proizvajalcev ali prodajalcev. Zaradi higiene se izogibajte vaginalni uporabi, če ste kroglice prej uporabljali analno.

vaginalne-kroglice

Vaginalne kroglice za izvajanje keglovih vaj pripomorejo k doseganju orgazma

Seveda pa vaginalne kroglice lahko uporabljate tudi samostojno. Marsikatera uporabnica jih z veseljem nosi preko dneva ali pa vsaj doma, saj ta aktivnost stimulira erogene cone in povečuje željo po spolnosti. Z redno uporabo vaginalnih kroglic krepimo samozavedanje lastnih erotičnih občutij, pridobimo pa tudi na večji samozavesti hitreje dosegamo orgazem.

Za začetek se priporoča uporaba ene ali dveh vaginalnih kroglic, ki sta povezani z vrvico ali silikonskim držalom. Vstavljanje in predvsem izstavljanje je namreč lažje z vrvico. Za tiste uporabnice, ki imajo že nekaj izkušenj s kroglicami, pa priporočamo samostojne vaginalne kroglice brez vrvice. Za njihovo uporabo pa potrebujemo nekaj več spretnosti, predvsem pri izstavljanju. Pri uporabi svetujemo (enako kot pri vseh erotičnih igračkah) skrb za higieno in čiščenje po uporabi, za kar uporabimo namensko, koži prijazno razkužilo.